CINTY IONESCU

(Video Designer, Instrucțional pentru singurătate 101-103)

Cinty Ionescu este un artist cu un interes constant pentru experimentul live și colaborarea interdisciplinară. Și-a propus să exploreze noi forme de expresie în performance-ul live la intersecția mai multor domenii artistice, între artele vizuale și muzica live, între teatru pe scenă și teatru digital, între instalații și realitate augmentată. Cinty a lucrat la peste 30 de spectacole de teatru și dans, și a susținut sute de reprezentații live ce includ multiple colaborări cu muzicieni. Cinty și-a prezentat proiectele, majoritatea cu o componentă live, pe numereoase scene naționale cât și în contexte internaționale, iar în 2011 i s-a acordat Premiul de Excelență pentru Video Design în cadrul festivalului Fringe New York City, pentru spectacolul Nils Fucked Up Day de Peca Ștefan.

În ultimii ani Cinty a inițiat și a coordonat mai multe proiecte multimedia, regizând, dramatizând și video-performând în spectacole ca ROMANYEAH! (performance audio-video, ICRNY, 2012), Urme de distrugere pe Marte (instalație multimedia performativă, Teatrul Odeon București, 2013) sau embodied enescu mix (spectacol multimedia de dans, ArtistNe(s)t și Muzeul Național „George Enescu” București, 2013).

În 2016 Cinty a realizat două proiecte care au ca temă depresia și care pornesc de la documentarea mai multor mărturii personale legate de depresie:  Între două pastile și Fața ascunsă. Între două pastile este un spectacol multimedia ce îmbină dramatizări ale unor povești adevărate despre depresie, așa cum se vede (sau se ascunde ea) în București în 2016, cu momente filmate și trăite în spital, cu fragmente de interviuri. Spectacolul alătură elemente new media, live: sound & video design și realitate augmentată (mixed realities),  folosită pentru prima oară în România într-un context teatral.  Spectacolul a fost inclus în Programul de Arte Performative al MNAC. Fața ascunsă este un documentar interactiv care conține mărturiile a 15 persoane, obținute în urma unui proces de selecție și analiză de conținut a unei arhive de peste 80 de ore. Acesta a inspirat și un performance live audio-video: Fața ascunsă remix.. cintyionescu.weebly.com

Actori

Regie

Texte

Scenografia & grafica

Video Trailers

Manager proiect & PR