KATIA PASCARIU

(Actriță, Instrucțional pentru singurătate 102)

Actriță, performer, activistă cultural, absolventă de UNATC în 2006 și a Universității București în 2016, Katia Pascariu locuiește în București, România.

Este membra mai multor colective artistice independente – Cooperativa Macaz, Centrul Replika – și este co-fondatoarea Centrului de artă comunitară Vârsta 4 și a Asociației ADOartă pentru drepturile omului. Din 2016 este și membră a trupei Teatrului Evreiesc de Stat

Activitatea din teatru se leagă în principal de zona artei angajate, socio-politice, de proiecte multi-disciplinare și educaționale. Preocuparea centrală este istoria recentă locală și urmările tranziției în societatea de azi. Teatrul este un mijloc de a interoga tematici precum injustiția socială, rasismul și discriminarea sub multiple forme, sistemul public de educație, migrația economică, societatea post-socialistă. 

Katia colaborează cel mai adesea cu Mihaela Michailov, Radu Apostol, David Schwartz, Paul Dunca, Alex Mihăescu, Irina Gîdiuță, Andreea Vălean și colectivul Bezna Theatre.

Împreună cu Ana Mărgineanu și-a făcut debutul în teatru în 2006 la Teatrul Mic și la Teatrul LUNI de la Green Hours, iar în 2007 a fost nominalizată la premiile Uniter pentru Debut. Cu Peca Ștefan, Tamilla Woodard și PopUP Theatrics a colaborat de mai multe ori în proiecte locale și internaționale. 

Katia a jucat în țară și în străinătate, în zeci de turnee și festivaluri, în spații convenționale și neconvenționale, în română, engleză, franceză și idiș.

În prezent Katia poate fi văzută la Centrul Replika și la Teatrul Evreiesc, în București.

Actori

Regie

Texte

Scenografia & grafica

Video Trailers

Manager proiect & PR