MATEI CHIOARIU

(Actor, Instrucțional pentru singurătate 103)

A absolvit Universitatea “Spiru Haret”, Facultatea de Teatru, specializare în arta spectacolului de teatru, clasa prof. Sanda Manu, asistent Dana Voicu. În prealabil a urmat Școala de Muzică și Arte Frumoase Nr. 5, unde a studiat flaut și pian, la clasa prof. Mircea Caragiani.

A urmat cursuri de canto și tehnică vocală sub îndrumarea tenorului Corneliu Fănățeanu și cursuri de dans, sub îndrumarea coregrafului Tonkins Andersen.

A fost colaborator al multor teatre, printre care amintim: Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, Teatrul Odeon, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, precum și în mediul independent.

A colaborat cu regizorul Igor Cobileanski pentru producția “Afacerea Est”(2016)

A obținut 5 premii pentru cel mai bun actor, pentru producția independentă: “LSD Theatre Show”, în regia lui Horia Suru.

A colaborat cu regizori precum: Ana Mărgineanu, Ada Lupu Hausvater, Florin Piersic Jr., Leta Popescu, Tompa Gabor, Sabin Popescu, Horia Suru, Alexander Hausvater, Antonella Cornici, Răzvan Mazilu, Kero, Szilard Somogy, și multi altii.

În prezent este angajat al Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Timișoara, unde poate fi urmărit în spectacolele: “ Frați”, regia Florin Piersic Jr., ,”Hamlet”,regia Ada Lupu Hausvater, Timișoara. Capăt de linie”, regia Ana Mărgineanu, text Peca Ștefan, “Anna Karenina”, “Frumoasa și Bestia”, “Matusa Julia si condeierul”,”(In)credibil”, și multe altele.

Actori

Regie

Texte

Scenografia & grafica

Video Trailers

Manager proiect & PR